30. kesäkuuta 2016

Hyvää kannattaa odottaa: keltainen itoh-pioni kukkii!

Istutin tämän keltaisen itoh-pioneihin kuuluvan herkkupalan (ehkä Bartzella) jo 2013 kyseistä perennapenkkiä perustettaessa, mutta vasta nyt se on jaksanut kasvattaa suhteellisen korkean lehdistön ja isot nuput. Viime talven pakkaset eivät sitten ilmeisesti haitanneet tai toukokuun lämpöaalto oli juuri sitä mitä tämä pensan kaipasi. Vaikkei kukkia ole lukumäärällisesti runsaasti, niin nautin niistä "ihan täysii".



Vaaleankeltainen on ihanan raikas väri hieman tummempien päivänliljojen ja kulleroiden (alakuvassa) vierellä.



Ja aivan parhaiten sävy sointuu tämän vaaleansinisen ritarinkannuksen kanssa, joka kuvassa on vasta aloittamassa kukintaansa.



Itoh-pioni ei ole nyt mitenkään tuettu, kun luin jostain jo istutusvaiheessa ettei tarvitse tukea kuten kiinanpioneja. En kyllä ymmärrä millainen tuki niillä kiinanpioneilla pitäisi olla, koska kukkavarret yleensä katkeavat nojatessaan tukeen. Ilmeisesti pitäisi olla tukea alhaalla ja keskellä ja vielä juuri kukkien alla, jotteivät katkeaisi. Elämäkin on joskus kuin (kiinan)pioni: tukea tarvitaan alhaalla ja ylhäällä ja siinä välissäkin sekä molemmin puolin, kun ei voi tietää mistä suunnasta myrsky milloinkin tulee ja tuleeko vettä niskaan kuin saavista vai hiljaisemmin ripsuttaen, mutta pitkään. Painoa kertyy avautuneeseen kukkaan ja sitten jostain kohti kuvitellun "tuen" kohdalta - naps! Katkenneet kukat ilahduttavat toki hetken leikkokukkina sisällä.

Kuvat ovat kännykällä otettuja, kun järkkäri on jotenkin oudon hidas nyt tuolla ulkokuvauksissa. Mutta kesä menee ohi ennen kuin ehdin selvittämään kameran ongelmat, niin onpahan jotain muistoja tallessa ;-)

Tässä vielä yksi kuva eilen järkkärillä otettuna. Laukaisimen painamisen ja kuvan ottamisen välillä oli useita sekunteja... Johonkin valotusaikaan tää nyt liittyy...


1 kommentti: