22. kesäkuuta 2012

Leikkimökin sisustusta

Huimaa vauhtia tuo mökki sitten valmistui ja 4-vuotias valtasi sen leikkeihinsä ennen kuin maali oli kunnolla kuivunut! Kuvien otto vaikeutui siinä vaiheessa, kun lattia oli aina tavaran peitossa, eikä äiti halua sotkuista ottaa kuvia. Mutta saa sotkuakin olla: siivoavat sitten itse kun alkaa siltä tuntua (tai äiti lopulta käskee).


Laitoimme naulakon hattuja ja takkeja varten ja harja on valmiina hiekkojen siivoamiseen.

Toinen naulakko lähelle keittiötä ja siihen tietysti astiapyyhkeet ja esiliina roikkumaan.



Tässä mökki vielä ennen parven laittoa.


Lamppu löytyi Ikeasta ja on just sopiva meidän prinsessoille :) Valaiseekin ihan hyvin, oli muistaakseni led-lamppu. Aikuinenkaan ei lyö päätään, kun helmet kilisee sopivasti.


Parvi asennettiin viikko sitten; päivää ennen avajaisia. Osat maalasimme etukäteen ja kuivuminen kesti muutaman päivän. Pinnat ovat harjanvartta, joka tuli edullisemmaksi kuin pyörörima. Itse parvi on lattialankkua, joka varmasti kestää aikuisenkin.


Avajaisten jälkeisenä päivänä kelpasi viettää sadepäivän mukavin hetki ja kiivetä parvelle päivänokosille. Äiti sai toisen verhonkin valmiiksi reunapitsiä lukuunottamatta.

Portaat odottavat vielä maaliaan, mutta valkoista, vaaleanpunaista ja vihreää varmaan tulee.Reunat ovat lehtikuusta, jota hankittiin aikoinaan terassille ja kasvihuoneeseen. Kasvihuonehan hävisi Tapanimyrskyssä, joten laudat jäivät tarpeettomiksi. Ehkä se kasvihuone vielä joskus tulee...


Hyllyjä on nyt kaksi kappaletta: toinen tässä pikkulasten ulottumattomissa. 4-vuotias tuo mökkiin tietysti myös piirustusvälineet ja muuta vauvoille sopimatonta. Helpottaa siis äidin työtä, jos saa kielletyt tavarat välillä jemmaan. Ikean nukensänkykin sai yhden maalikerroksen, mutta hitaasti kuivuva maali teki tepposet ja suttasi äidin kädet pariin otteeseen. Vanha Mollani pääsi myös leikkeihin, mutta asustaa mökissä ihan ypöyksin. Kai hän jonkun kaverin saa sisäleluista jossain vaiheessa.


Ovi odottaa maaliaan, terassi kaiteitaan ja katon reunalaudat muotoaan. Mutta nämä puutteet eivät enää leikkejä haittaa, tervetuloa leikkimään!

2 kommenttia:

  1. Aika hieno mökki on pikkurinsessoilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä siellä leikit maistuukin, mut ampiaiset ovat ruvenneet taas pörisemään... Täytyy vaan väistellä, vaikka 4-vuotias yrittääkin niitä lätkiä.

      Poista