20. heinäkuuta 2013

Kasvihuoneessa viidakkotunnelma

Kasvihuoneessa on pärjäilty: kummallisen kylmiä öitä eikä ohut muovikatto varastoi lämpöä yhtään. Mutta tuulensuojassa kasvit ovat ja hellepäivinä tietysti liian kuuma varjostuskankaasta huolimatta.



Tomaatti tekee raakileita, mutta liian korkeista lämpötiloista johtuen vain osa kukista pölyttyy. Varkaita on niin hirveästi, vaikka niitä olen kovasti poistanutkin. Nyt odottelen jo tomaattien punertumista. Yksi jo syötiinkin! Tiny Tim ja Vilma ovat kovin tiheäkasvuisia, mutta kylä sielläkin on lopulta raakileita.

Monen muotoisia tomaatteja...

Basilika (iso- ja pienilehtinen) viihtyvät hyvin, vaikka vähän vaaleilta näyttävät. Isolehtisestä teimme jo maukasta pestoa, ah nam!


Kesäkurpitsasta on jo saatu satoa, mutta silläkin on pölytysvaikeuksia (kurpitsojen päät alkavat mädäntyä).  Piti hakea hedekukkia alapihan kurpitsoilta ja pölytellä, mutta vain yksi kukka oli auki. Joka päiväkö tässä pitää hommailla? Härmää ei vielä ole, vaikka aamut ovat kovin kosteita. Sormet ristiin.

Kesäkurpitsa
Munakoiso jo kukki ainakin yhdellä kukalla, mutta tänään näytti kukkavarsi kuolleen. Mihin kohti se tekee hedelmänsä? Munakoisolle on kyllä liian kylmää: se tykkäisi yli 20 asteen lämmöstä ympäri vuorokauden.

Kaunis munakoison kukka menisi koristekasvinakin
Avomaankurkku tekee vartta ja satoa. Yksi taimi kasvaa ihan mahdottomasti. Kasvihuonekurkku jäi meillä laittamatta, joten syömme noita tuoreena. Kaupasta ostan varmaankin säilöntää varten kerralla suuren määrän, niin saan hyvälaatuisena kaiken kellariin.

Avomaankurkku


Paprikoita on tulossa paljon, mutta kaikki vielä vihreitä. Latvontaa olen tehnyt, mutta koska ne paprikat oikein punastuvat? Tai edes oranssistuvat (lajikkeeni taisi olla joku oranssi).


Lisäksi löytyy maissia ja papuja sekä yksi sokeriherneen taimi. Testailen vähän miten eri tavoin pavut kasvavat ulkona oleviin verrattuna. Maissit siirsin tosi myöhään tänne kasvamaan, että saa nyt nähdä tuleeko satoa. Intiaanit kasvattivat maissia ja papuja rinnakkain: pavuilla oli siinä valmiina hyvä tuki.


Nyt vain lämpöisiä vaan ei paahteisia päiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti