6. elokuuta 2013

Puuvaraston ulkoverhous

Viime syksynä rakentelimme puuvaraston ja se jäi pressutettuna odottamaan maalauskelejä eli seuraavaa kesää. Nyt päätimme vihdoin paneelin muodon ja värin. Taakse ja toiselle sivulle paneelia ja puuvaraston seiniin mahdollisimman paljon harvalaudoitusta. Väriksi harmaata. Ensin suihkutimme lautoihin puunsuojan ja sitten päälle Vinhaa (sävy 2688 Sariola) pariin kertaan.

Tässä lähtötilanne: pressuseinät on melkein irrotettu.

Puutarhavajan etuseinä on paneloitu. Ovi on vielä tekemättä...

Tämän verran varasto näkyy kotitielle. Autotallin jatkeena oleva väliaikainen katos puretaan, kunhan polttopuut mahtuvat kaikki puuvarastoon.

Toisesta suunnasta kuvattuna.

Takana on kokopanelointi muuten, mutta puuvaraston puolella yläosa on harvalaudoitettu.

Tämän verran näkyy isommalle tielle. Meidän mielestämme harmaa väri maastouttaa rakennuksen aika hyvin, eikä ole niin synkkä kuin vaikkapa tummanruskea.
Puuvaraston alakerta on vielä vähän kysymysmerkki. Tukevuuden takia pitää laittaa aika monta vinotukea. Luultavasti alaosan tolpat maalataan tumman harmaiksi. Jotain köynnöstä olisi kiva laittaa kasvamaan rakennuksen taakse, jolloin sen korkeus ei paistaisi vahingossakaan silmään. Ja alapuolella voisi säilyttää kaikkea roinaa, jota nyt aina tuntuu kertyvän.

Puuvaraston ovi on myös miettimättä. Jotkut vanhat autotallin ovet voisivat toimia, kun haluamme leveän kulkuväylän. Ja lintujen ja hiirien kulkua olisi kiva estää, mutta se ei onnistu tuolla harvalaudoituksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti