14. huhtikuuta 2012

Aloitan olohuoneesta

Meidän talo on ihana. Omin käsin suurelta osalta tehty ja vielä osa tekemättäkin. Puutarha edistyy, kasvaa, laajenee pikkuhiljaa. Voimat ja rahat on usein loppu, mutta onneksi voimat palautuvat oman kodin suojassa ja puutarhasta nauttien. Ja rahaakin jää aina välillä käytettäväksi taloon ja tarhaan. Meidän taloa asuttavat kolmikymppiset nainen ja mies, äiti ja isä. Kaksi tyttölasta (synt. -08 ja -11) ja kaksi kollikissaa pyörivät myös nurkkia koristamassa ja kolistelemassa. Kummat kolistelee ja kummat koristaa?

Olohuone on valmistunut 2008 noin niinkun pääpiirteittäin (seinät pystyssä) ja sitten vähitellen huonekalut ovat etsineet paikkaansa ja tekstiilit muotoaan.


Nyt vielä huhtikuussa ikkunassa roikkuvat talvikoristeet, kun erinäisten juhlien takia niitä ei ole poiskaan otettu. Oikeassa reunassa on 60 cm pellava(-puuvilla) paneeliverho ja ikkunoiden välipalkkia peittää äitini virkkaama paneeliverho. (Kuvat ovat blogissani yleensä as-it-is, kun kuka niitä nyt ehtisi niin kovasti väännellä. Ja kamera on uusi ja vaatii vielä opettelua, että kuvista tulee katseltavia.) Tyttöjen leluarkku alkaa jo rapistua ja kissatkin joskus teroittavat siinä kynsiään, mutta on se äärettömän tilava kapistus eikä ihan kovin rumakaan hirvitys. Kukkien alla oleva tammen värinen Kirsipuun taso saatiin ilmaiseksi ja on tilaan vähän turhan leveä. Pintakin pitää peittää vesijälkien takia. Nurkkalamppu oli löytö: juuri sellainen jota hain ja menettelee kattovalaisinten parina.

Nojatuolit on ostettu Askosta ja sohva edelliseen kotiin Suomi-Soffasta.  Ruutumatto on Ikeasta vauvanpukluisen maton tilalle hankittu pakko-saada-äkkiä-puhdas-painepesurillapestävä-matto. Ei siis ihan makumme mukainen, mutta menettelee lasten ja kissojen kasvamista odotellessa. 


Kuvan kattolamppu lamppukauppa.fi:stä Finalysonin kankaalla. Niitä on katossa kaksi. Vitriini on tammiviilua ja kotimainen myöskin, mutta en muista enää kenen. Päivitän kunhan muistuu mieleen. Tähän kuvaan vaihdoin ikkunakoristeet Pentikin sydämenmallisiin metallikoristeisiin. Keskellä sydäntä on lasi, johon voi laittaa tuikun tai vettä ja kukan. Kesää odotellessa...



3 kommenttia:

  1. Vitriin on Mackfinnin CUBE-mallistoa.

    VastaaPoista
  2. Onpas kivan näköistä! Paljonko noi Pentikin kynttiläkoristeet maksoi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynttiläkoristeet oli 8 euroa kappale. En muista olivatko alennuksessa, mutta aika edullisia minusta.

      Poista