28. huhtikuuta 2012

Leikkimökin sisutussuunnitelmia

Laitanpa ylös muutaman sisustusasian, joita leikkimökkiin olen ajatellut.

Perinteiset hella ja tiskiallas tulevat tietysti. Joko itsetehtyinä tai joku ihana valmis (puinen) kokonaisuus. Nurkkahyllyjä ja kirjahyllyjä kiinteinä sinne tänne, miten tarvetta ilmenee. Parvelle myös oma hyllynsä lukuhetkiä varten. Ja pitsiä hyllynreunoihin! Varmaan tulee jotain valmispitsiä, kun en ikinä saisi niin paljon virkattua.

Verannan puoleisen ikkunan päälle voisi sopia hylly, johon saa kätevästi vaikka kauniita purkkeja. Etelän puoleisen korkean ikkunan päälle ei ehkä vastaava mahdu, mutta siinäkin voisi olla jokin verhokola, jolloin pikkuesineille jää kiva tila. Verannan puolelle tulee verho myös (ehkä lyhyt kappa), joten joku yhtenäinen kokonaisuus pitää miettiä. Läntinen parven pyöreä ikkuna ei saa verhoa: olkoon nätti sellaisenaan.

Naulakko takille, hatulle ja päivänvarjolle mahtuu oven viereen oikealle. Pikkuiset siivousvälineet voisi myös ripustaa samaan kohtaan.

Ikkunalaudat kukkamaljakkoja varten laitetaan myös ja kioskia varten ehkä vähän leveämpi taso.

Pöytä ja tuoleja/jakkaroita pitää varmaan hakea Ikeasta (Sundvik-pöytä vaikuttaa hyvältä), mutta toisaalta joku persoonallisempi kierrätyspöytäkin olisi ihana. Ja voisi kunnostaa haluamakseen. Uutta en jaksa koskaan tuunailla: aika ei vaan riitä. Tuolit on vaikeampi löytää. Ikean tuolit ovat kaikki 20 euroa kipale ja niitä jos ostaa vaikka 4, niin johan tulee hintaa. Ehkä teemme jonkin penkkiratkaisun yhdelle seinälle ja mahdollinen kaveripatja toimii sohvana.Kaveripatjaa on vähän hankala kyllä sijoittaa millekään seinälle, joten voipi olla että se jää pois. 4-vuotias vaan toivoi "tyynysänkyä", mutta ei ihan selvinnyt mitä hän sillä tarkoitti. Ehkä vaan nukkumapaikka tyynyn ja peiton kera?

Yksi peruskysymys on, tuleeko mökistä hienompi kokonaisuus, jossa tekstiilejä on runsaasti (ja lapset sitten sukkasillaan tai paljailla varpailla) vai tehdäänkö reilusti saappaat jalassa -mökki? Tylsää olisi vahtia koko ajan, että "ei sitten kengillä mökkiin, äiti just siivosi", kun mökki saisi olla tyttöjen ihan oma tila. (Imuria varten muuten tulee pistoke, kun ei sitä hiekkaa jaksa muuten lapioida pois.) Ja toivottavasti tytöt oppisivat itse pitämään siisteyttä yllä ja leikkimään kotia tälläkin saralla :) Voisihan äiti söpöstellä verhojen ja irtopäällistyynyjen avulla. Ja matto olisi ehdottomasti helposti pestävä ja nopeasti kuivuva. Ainoa sääntö voisi olla "ei hiekkaa ja mutaa ruokaleikkeihin", mutta muuten kaikki kävyt ja kukat sopisivat sopankeittoon. Aah, sopasta tuli mieleen vesi. Leikkihellan yhteyteen kun ajattelin "oikeaa" allasta eli maljan pohjalta menisi vesiletku seinän lävitse ulos ja mökissä voisi sitten vähän tiskatakin. Vai onko jo liikaa kosteusvaurioriskiä??

Värimaailma on ihan auki. Päässä pyörii vaaleanpuna-valkoista vaalean vihreällä koristettuna (esim. Greengaten Ivy Pink tai Ivy Green -tuotteet sopis kun nenä päähän), mutta voisihan sitä jotain muutakin kokeilla. Vai voiko? Lila-valkoinen olis myös raikas. Tai merihenkinen tummansini- (kelta) valkoinen. Vähemmän arkoja värejäkin voisi miettiä, esim. valkoisen vaihtaisi beigeen. Tytöillä on jo yhtätoista keitiörompetta hankittuna: puna-valkoisia kuppeja ja teekannu ja pannunaluset, siniset metallikattilat, Hello Kitty -kupit, nallekupit, sekalaisia muoviastioita, punainen "sähkö"vatkain (ja silitysrauta odottamassa), purnukoita eri väreissä. Osan tavaroista voisi piilottaa umpikaappeihin ja osa pitää ehdottomasti olla esillä, äidin mielestä. Kaipa siitä suloinen sekamelska tulee, jossa toivottavasti viihtyy. Muuten, vaaleanpuna-valkoruutuista puuvillaa olisi jo varastossa ja se on liian karkeaa mekoksi. Menisi siis loistavasti verhoina. Tulisipa mökki nyt pian valmiiksi ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti