16. kesäkuuta 2013

Pohjoispuolen saunaterassi osa 4

Sateita on vihmonut pitkin viikkoa, mutta hiukan ovat portaatkin edistyneet ja grilliterassi samoin. (Oikeastaan pitäisi kai puhua länsiterassista eikä enää saunaterassista.)

Nämä portaat lähtevät kellarin ovelta ylöspäin. Osa laudoista vielä puuttuu.

Tästä kuljetaan grillaustasolle.

Aika pian on taso valmiina.
Porrasjuoksut vielä vähän huojuvat, mutta lisätukea on tarkoitus nikkaroida. Ehkä muutama kaidetolppa tehdään maahan saakka. Grilliterassille suunnittelimme erilaisia katosvaihtoehtoja, mutta vielä ei ole kirkastunut mikä olisi toimiva ratkaisu.Katoksen pitäisi olla ikkunasta katsottuna hyvin näkymätön ja eleetön, mutta kuitenkin sateen, tuulen ja lumen kestävä. Eikä meidän vanha grilli niinkään suojaa kaipaa, mutta grillaaja kylläkin :) Olisi kyllä helppo nikkaroida terasseja, jos ei tarvitsisi miettiä näitä Suomen sääoloja ja vuodenaikoja.

Pohjoispuolen kaiteeksi mietimme köysiä. Mutta hamppu- tai sisalköyden tervaaminen alkoi jo tuntua työläältä (ja sotkuiselta) vaihtoehdolta. Ilman käsittelyä köydet varmasti hapertuisivat ja homehtuisivat, joten toinen vaihtoehto olisi synteettinen köysi, jos vaan löytyisi neutraali värivaihtoehto ja riittävän paksuja (36 mm) ja pitkiä köysiä (10 metriä). Kaunein vaihtoehto olisi lasikaide, mutta siinä tulee hinta vastaan. Näkymä ei ole meille niin tärkeä, että tuhlaisimme laseihin ja kiinnikkeisiin satoja euroja (ellei jopa tuhat).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti