16. toukokuuta 2012

Leikkimökin sisätyöt käyntiin

Leikkimökki etenee vaihtelevasti säiden ja lasten mukaan. Välillä noilta lapsilta ei kyllä saa tekemisen rauhaa sitten millään, mutta jos toinen vanhempi leikkii ja vahtii, niin ainakin toinen voi rakentaa. Nyt vaan alkaa sisä- ja ulkotilan raja hämärtyä ja 4-vuotias ramppaa edestakaisin ulko-ovessa. 1-vuotias ei vielä pysy perässä ja jää huutamaan kaverin perään. Äiti sitten työntää keinussa vauhtia tai nyppii roskia suusta. Isä sahaa muutaman paneelin ja sitten onkin taas ruoka-aika. Onneksi ei tehty omaa taloa pitkästä tavarasta!

Mutta asiaan. Leikkimökissä on nyt siis lattia käsitelty ja sisäseiniin laittettu puukuitulevyä (lastulevyä). Levytykset ovat päädyissä ylhäältä alas asti, mutta sivuseinillä säästösyistä vain yläosissa. Alaosaan tulee pystypaneeli kolmelle sivulle ja peräseinään yhtenäinen tapetti. Paneeliseinien yläosaan olen katsellut jo tapetteja, mutta hinta 40 euroa rullalta tuntuu korkealta leikkimökkiin. Voi olla että kokeilemme vapaallakädellä maalaamista tai jotain sabluunoita. Maalaaminen on meille tutumpaa hommaa kuin tapettien laitto.


Sähkötkin mökkiin vedettiin eli ulos kuistille tulee epäsuora valo ja sisälle ehkä pieni "kattokruunu". Myös pistoke jouluvaloja varten asennetaan. Tai vaikka kännykän latausta varten, sitten kun mökin asukkaat ovat siinä iässä :)
 

Ulkomaalausta jatketaan edelleen. Tänään yritän ehtiä maalaamaan etelä- ja länsiseinän toiseen kertaan, kun huomiseksi on taas luvattu sadekuuroja.


2 kommenttia:

  1. Hei, olen kovasti ihastunut leikkimökkiinne. Haluaisin rakentaa samalla periaatteella tuulikaapin/kylmän kuistin kesämökillemme. Onko teillä tarkempia kuvia itse katon rakenteesta? Oletteko halukkaita jakamaan osaamistanne?
    Onko leikkimökistä ollut iloa? terveisin Pirjo

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Pirjo! Ja anteeksi tämä hidas vastaaminen... Toki voimme yrittää jakaa osaamistamme, mutta varsinaisia piirustuksia meillä ole leikkimökistämme. Voisin vielä kaivaa vanhoista valokuvista, josko sieltä löytyisi tarkempia kuvia.

    Ja kiitos kyllä mökki on palvellut hyvin :-) Ulkoseiniä olemme joutuneet pesemään, sillä ne tulevat yllättävän likaisiksi. Johtuuko lian kertyminen sitten ohikulkuliikenteestä vai naapuritalojen öljykattiloista, mutta hiukan olemme pohtineet sekä talon että mökin värinvaihtoa... Ei kuitenkaan ihan tosissaan: valkea talo on ihana!

    VastaaPoista