21. toukokuuta 2012

Tarhassa on nyt kesä!

Ah, kesä on täällä! Helleraja lähes rikkoontui ja minäkin uskalsin olla t-paidalla (olen hirveän herkkä vedolle). 4-vuotias pääsi mekkoilemaan, mutta 1-vuotias joutui olemaan paksuilla housuilla, kun vain konttaa maassa. Pääsi hänkin onneksi terassilla kuoriutumaan kesävaatteille, kun nautiskelimme välipalaa ulkona.

Kylvimme kasvihuoneen pohjalle (kasvihuoneen seinät siis lensivät tapanimyrskyssä poooiiss) porkkanoita (kesä- ja talvilajia), muutaman perunan ja muutaman kesäkurpitsan. Keräsalaattiakin sain mahtumaan pari riviä. Terassin vieressä on jo muita salaatteja ja yrttejä, että kyllä rehupuoli alkaa olla kunnossa :) Kun vaan ne peurat eivät tulisi syömään kaikkea... Nyt on kylvöksillä harsot, mutta miten aidata/verkottaa/miinottaa(!!) kasvimaan reunat sitten, kun kasvit ovat jo näkyvissä? Mullasta en kuvia ottanut, joten ohessa herkullinen tulppaani.


Timjamia ja basilikaa ajattelin vielä ruukkuihin laittaa, vaikka vähän myöhäiseksi menee. Kaupan timjami on vaan niin hentoista lerppua, etten sitä edes viitsi yrittää uudelleenistuttaa. Kyllä se siemenestä vielä kasvaa, jos lämmintä riittää. Linnut laulavat vielä, että melkein pitäisi kai mennä vielä ulos tekemään jotain hyödyllistä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti