1. toukokuuta 2012

Leikkimökin katto, lattia ja terassi

Alkaa taas näyttää enemmän mökiltä tuo rakennelma, kun palahuopakin pääsi katolle ja etuseinä sai laudoituksen (ainakin melkein ylös saakka). Sisälle laitettiin lattiaan tuulensuojalevyt ja lattialaudat ja näin mökin käyttöaika vähän pitenee, kun ei tuule ihan sisään asti. Piti suojata lattia pahveilla, kun emme osanneet vielä päättää minkä väristä suojaa laitamme. Jotain Osmo Colorin puuvahaa ilmeisesti. Sävy nro 3116 "Savi" näyttää kivalta. Pähkinän väri olisi toinen vaihtoehto, mutta sivuikkunasta voi porottaa aurinko ja silloin lattia on helposti kuuma.



Iltasella ahkeroimme vielä terassin uritetuista ruskeista kestopuulaudoista, joita oli jäänyt yli talon terassista. Pinta näyttää nyt pölyiseltä, mutta kunhan saamme seiniin maalin, niin laudatkin voi pestä ja käsitellä öljyllä. Myös nurkkatolpat ovat nyt paikoillaan ja maalauksen jälkeen voi nikkaroida kaiteita. Kaiteet ajattelimme laittaa sivuille ja "kioskin" ikkunan eteen. Tukitolppa keskelle laitetaan sitten myöhemmin, kun ei ole varmuutta milloin ehtii kaidetta rakentamaan.


Jokohan huomenna olisi maalaamisen vuoro? 4-vuotiaamme toivoi sinistä tai vihreää väriä, mieluummin sinistä, mutta valitettavasti päädymme tylsästi talomme väriseen, koska maalia on reilusti jäljellä. Yhtään tuoretta kuvaa talostamme ei ole eikä vielä kannata niitä ottaakaan, kun luonto on kovin ankea. Laitan kuitenkin oheen hassun kuvan viimevuoden auringonkukistamme ja josta näkee myös talomme värin. Peura verotti auringonkukkia sekä nuppu- että kukintavaiheessa ja söi vieläpä niitä, jotka eivät olleet kaatuneet. Ja toki myöhemmin kaatuneitakin kukkia. Tänä vuonna on hankittuna kolmen erilaisen auringonkukan siemeniä, mutta tuollaiset viisimetriseksi venyvät kukat eivät oikein sovi tuohon paikkaan...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti