17. toukokuuta 2012

Panelointia leikkimökkiin

Mies mittaili leikkimökin mansardikattoon päätylautoja melkein koko viikon: aina oli aikaa vain hitunen mökkiin käytettävissä. Päädystä tuli oikein siisti, mutta vielä pitää sahata koristeleikkaukset alempaan lautaan ja laittaa katolle "vesieste" tai miksikä sitä sanoisi. Vanhanajantapa huolitella kattomateriaalin ja päädyn väli, kun leikkimökkiin ei tule reunapeltejä niiden massiivisuuden vuoksi. Ja toinen pääty on vielä tekemättä, mutta sehän ei kuvissa näy ;-)


Eilen ja tänään urakoitiin puolipaneelia leikkimökkiin ja myöskin kattoon. Osa paneelista on helmipaneelia (ei näy kuvissa) ja osa leveämpää talon kellarikerrokseen käytettyä katon paneelia. Osassa on pohjamaali ja varsinainen maali jo valmiiksi, mutta haimme varsinaisen maalin rautakaupasta eilen. Myyjä ei suositellut sisämaalia kylmänä pidettävään leikkimökkiin, mutta pysyy maali siellä muutaman vuoden. Sitten vaaleanpunainen ja vihreä vaihtuu jo varmaan "aikuismaisempaan" sävyyn. Mökistähän tulee ehkä joskus vierasmökki.


Kattoon piti ostaa uutta lautaa, kun oli vain hajalautoja jäljellä. Katon käsittelimme Osmo Color puuvahalla (luonnonvalkoinen). Kurkihirret jätettiin näkyviin, jota sisäkorkeus vielä hieman kasvaisi. Näin jälkikäteen ajatellen vähän matalammankin mökistä olisi voinut tehdä, sillä nyt on hyvä seisomakorkeus koko alalla, ja mökistä olisi tullut siten enemmän lasten leikkimökin tyyppinen. Nyt mökki on aika paljon äidinkin :-)


Mies ehti tehdä myös ikkunoihin karmit ja aloittaa puitteiden teon. Nyt on lasiliikettä varten mitat tiedossa, jos siellä ehtisi vaikka huomenna käydä. Päätyyn tulevaa pyöreää ikkunaakin jo mietin, mutta järki ei nyt raksuta miten sellaiseen tehdään puitteet tai karmit vai laitanko lasilevyn vain jotenkin ulkopaneelin ja lastulevyn väliin (ööh) liimaamalla??? Nythän ulkoseinän ja sisäseinän välissä on 10 senttimetrin rako ja parven ovi nikkaroidaan ulkopuolelta katsoen "salaoveksi". Mutta sisäpuolelta se on pakko tehdä syvennykseen, jotta se vielä aukeaa. Ja ikkuna siis tulee tähän oveen. Toistakin pyöreää ikkunaa (tai jotain ikkunaa) olen miettinyt pohjoisseinälle, mutta parven tikkaat tulevat olemaan kuitenkin edessä tuossa keskikohdan paikkeilla. Mietintämyssy kutreille siis...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti