17. toukokuuta 2013

Kasvihuoneen kate

Kasvihuoneessa on nyt melkein seinälevyt paikallaan ja kattoon latoimme rakennusmuovin. Tarkoitus on tilata kattoon kestävämpää materiaalia, mutta laskemme vielä hintoja ja toimitusaikakin voi olla pitkä. Siksi tuo muovi nyt ensin, että kasvit saadaan pian kasvun alkuun.

Päädyissä kattomuovin päällä on rimat ja lisäksi muutama riman pala muualla. Ei kestä kovia tuulia, mutta eihän niitä nyt ole luvassa, eihän?

Pariovista tuli nyt tuon muotoiset, vanhojen levyjen mukaan. Yläkolmiot joutuu leikkaamaan sopiviksi. Oven päälle tulee automaattinen tuuletusluukku. Toivottavasti saamme luukusta puukarmeineen tarpeeksi kevyen avaajalle.
Taakse joutuu vielä leikkaamaan sopivia paloja. Myös tänne tulee tuuletusluukku, mutta keskelle alas. Se on ehkä käsikäyttöinen ja takaa avattavissa.
Pinotexpurkki tyhjeni jo, joten rimoitusta puuttuu sieltä täältä. Myös oven puolikkaan ja tuuletusluukkujen karmit on tekemättä, kun niitä ei saa käsiteltyä. Meillä on kaksi automaattista tuuletusluukun avaajaa, joten yksi luukku varmaankin tehdään kattoon, kun saamme lopullisen katemateriaalin asennettua. Toistaiseksi lisätuuletusta saa pitämällä ovea raollaan. Pupujen varalle joutuu vaan tekemään verkkoesteen. Mutta eipä ole vieläkään kiire viedä kasveja ulos: alin lämpötila yöllä 0,8 astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti