31. toukokuuta 2013

Pohjoispuolen saunaterassi osa 2

Puutarhakiireet ovat vähän helpottaneet ja terassikin etenee. Anturat on valettu lautakehikkoon (tähän mennessä käytetty 500 kg betonia), jonka keskelle on painettu pari rautaa pystyyn. Sitten päälle on muurattu pilariharkkoja oikeaan korkeuteen saakka. Pilariharkkojen reikä on täytetty betonilla, anturaan upotetut raudat katkaistu sopivaan mittaan ja palkkikenkä (8 euroa kpl K-Raudasta) lisätty viimeiseksi kosteaan betoniin. (Palkkikengät voi kiinnitää alusvasaan ja nostaa vasan paikoilleen, jolloin palkkikengät tulevat varmasti niin suoraan, että lankku mahtuu niihin.)


Palkkikenkiin on kiinnitetty 48x148 mm lankkuja (pituus 390 cm) alusvasoiksi noin kahden metrin välein. Näiden alusvasojen päälle on kiinnitetty 48x123 mm juoksuja 60 cm välein kulmaraudoilla (20 kpl 25 euroa Biltemasta). Pituutta on n. 8,3 m ja juoksua on jatkettu puskusaumaan, jotka on vahvistettu naulauslevyillä.

Palkkikenkä on aluksi vain parilla ruuvilla kiinni, jotta kaltevuutta voi vielä helposti muuttaa.

Kaikkia juoksuja ei ole vielä katkaistu, kun ei ole päätetty lopullista muotoa :)
Kansimateriaalina on ruskea uritettu alapuolelta viistoreunainen kestopuu 120 mm leveänä. Ruuveina ruostumaton kirkas (ruskeissa ei väri kuitenkaan pysy ikuisesti) terassiruuvi.

Tähän saakka pääsimme tänään: 15 lautaa kiinni. Päät sahataan lopuksi sopivaan mittaan.
Tähän tapaan kiinnitetään kaidetolpat (90x90 mm liimapuuta) myös saunan terassille, mutta vasta viimeiseksi tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti