16. toukokuuta 2013

Ympyräpenkin kivet

Ympyräpenkin kasvit ovat lähteneet hyvään kasvuun lämpimien päivien ansiosta. Vesiaihe odottelee tekijäänsä, mutta kivipolkua rakentelin tänään. Sileitä kiviä jemmasin jo talon rakennusvaiheessa. Täyttömaan mukana tulee aina kaikenlaisia aarteita :)

Asettelin kivet suoraan mullan päälle ja kaivoin sopivasti maata pois. Tarkoitus on ehkä joskus rakentaa polku ostokivistä, mutta tämä luonnonmukainen ja äärimmäisen edullinen ratkaisu sopii tähän hetkeen.

Kaareva polku maastoutuu tulevaisuudessa korkeampien perennapuskien joukkoon.
Viimeiset kolme kiveä jäi vielä asentamatta. Etummainen kivi jää yksittäiseksi ja toiselle puolelle allasta tulee myös yksittäinen kivi, kunhan löydän sopivan.
Penkin keskellä olevan sähköjohdon ajattelin naamioida kivipaaden sisään. Siihen olisi hyvä saada myös pistoke, johon saa kesällä suihkulähteen ja talvella jouluvalot kätevästi. Kivipaaden huipulle saisi sitten lintujen juoma-altaan tai vaikka ruukussa kesäkukan. Minulla on myös läjä erilaisia laattoja odottamassa mosaiikkityöinnostusta: en vaan taida ehtiä siihen hommaan kovin äkkiä... Mosaikkiallas vaan voisi olla aika söpö: oikea lintujen roomalainen kylpylä.

Lopuksi vähän väriä harmaiden multakuvien jälkeen: kevätkukkijoita olkaa hyvä!


Pikkunarsissit 'Tete-á-Tete' ovat eri vuosien kevätistutuksista levinneet mukavasti.

Nämä krookukset hätkähdyttivät keltaisuudellaan ensimmäistä kertaa. Syksyllä vain nakkasin pussillisen lampputolpan juurelle ja peitin multakerroksella. Mutta paikka oli niin kuiva, että näitä piti oikein kastella! Kukinta on nyt jo ohi, mutta kesti kuitenkin kauemmin kuin vastaavien violettien.

Lumikellot (Galanthus nivalis) lisäsin myös syksyllä ison kiven perennapenkkiin. Ne kukkivat vasta nyt, krookuksien jo kuihduttua. Ehkä oli liian savinen paikka?

Taustalla tulppaanit ovat kohta aukaisemassa nuppujaan.

Keittiön edustan narsissit aloittelevat kukintaansa. Taustalla pionit punertavat ja kasvavat ihan silmissä. Hankintalistalla on muuten pionitukia, sellaisia verkkoja, jotka pujotetaan nyt paikalleen ja pionit kasvavat niistä läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti