24. toukokuuta 2013

Kodinhoitohuoneen portaat

Vihdoin viime syksynä saimme kaivattua täyttömaata edullisesti ja maan pinta kohosi ainakin metrillä talomme itäpuolella. (Rannikoilla yleensäkin maan kohoaminen on nopeampaa kuin sisämaassa, mutta että näin nopeaa!) Kodinhoitohuoneen portaina ovat toimineet väliaikaiset rappuset pitkään ja syksyllä siirsimme ne pois. Rappuja emme ehtineet tehdä silloin ja kulku olikin suljettuna koko talven. Nyt kurakelien myötä kodinhoitohuoneen kurasyöppöä ja saappaiden huuhtelumahdollisuutta olisi kaivannut.

Kasvihuoneen myötä tämäkin projekti sai vauhtia. Portailla on mukava istuskella istutustyön lomassa.

Otsalautoja löytyi vielä varastosta käsiteltyinä, mutta puukaupasta piti hakea täydennystä.

Käsijohteita mietimme pitkään ja päädyimme edulliseen ratkaisuun. Alemmas tulee vielä toinen käsijohde, ettei putominen ole niin todennäköistä.

Tästä näkee vanhan korkeuseron: etumainen tolppa lähti kutakuinkin maantasosta.
Vielä käsittelemme portaat Pinotexilla ja loput kaiteestakin ruuvaillaan pian paikalleen. Haemme profiililtaan hiukan pyöristettyä kestopuuta, joka tulisi kaiteen päälle, mutta mahtaako sitä olla missään valmiina. Toki varmaan jollain jyrsimellä saisi laudan oikean malliseksi, mutta kyllästysaine ei ole läpi puun. Olisiko se säätä kestämätön ratkaisu? Terassin alla on nyt ollut lasten leikkipaikka (kioski), mutta haluaisin huolitella näkymän rimoituksella (kioski olisi hyvä säilytyspaikka erilaisille rojuille). Mutta miten siitä saisi tarpeeksi kevyen näköisen?

Maasto on viimeistelemättä kasvihuoneen ympäriltä ja missään ei kasva mitään. Kunnollinen ulkovesipiste ja saappaiden pesupaikkakin olisi kiva saada rakennettua. Toistaiseksi voimme käyttää puutarhassa pintakaivoamme (siis pintavedet valuvat sinne eikä sitä voi talousvetenä käyttää). En tiedä tarvitseeko täysin puhtaan kaivoveden tullakaan ulos: saahan juomavettä haettua keittiöstä. Hiukan suunnittelua siis vielä edessä kulkuväyliä ja kasveja miettiessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti