27. toukokuuta 2013

Pohjoispuolen saunaterassi

Nyt olemme päässeet takapihan kimppuun eli terassin rakentamiseen. Takkahuoneesta tulee ovi ulos, mutta kulku siitä on pitkään ollut väliaikaisportaiden varassa. Näissä kuvissa on päästy jo suunnittelemaan terassin anturan paikkoja ja korkeuksia.

Aamuaurinko paistaa terassille.

Sama piirroksena

Terassin syvyydeksi ajattelimme 3,9 metriä, jolloin terassilaudasta jää 90 cm portaita varten. Pituutta tulee peräti 8,4 metriä itä-länsisuunnassa. Kellarin oven edessä olevat kattotikkaat vievät yllättävän paljon tilaa, siksi terassikin tehdään reilusti leveäksi. Talvella lumet voivat silti tukkia reitin, mutta terassin kaide rakennetaan niin, että työntämälläkin saa lumia siivottua.

Terassin jälkeen alkaa aika pian lasku alaspäin, mutta jonkinlaista kasvutilaa rakentelemme myös matalille puille tai muulle ikivihreälle.

Kuvassa juureskellarin ovi, jonne kulkeminen on ollut varsinkin talvisin vaikeaa. Tähän louhikkoon pitäisi saada portaat rakennettua ylös länsiterassille.

Katollekin pitää jälleen kiivetä ja asentaa tällä kertaa lumiesteet koko lappeen mitalle ja vielä tuplana. Näin ei pitäisi lumien enää pudota alas, vaan ne sulaisivat paikalleen. En tiedä miten terassi kestäisi putoavia lumia, mutta voin kuvitella, että jotain aina rikkoontuisi. Myös takkahuoneen ja kellarin oven päälle voisi sitten ajatella kiinnittävänsä sadelippat, jos putoavat lumet eivät veisi niitä mennessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti