7. toukokuuta 2013

Kasvihuoneen perustus ja harjakorkeus

Vihdoin! Lumet sulivat vapun aikaan ja vaikka maa oli vielä kasvihuoneen kohdalta osittain jäinen, niin kaivamaan pääsimme.

Vappuna kaivoimme kasvihuoneelle kivijalan paikkaa. (Ensin piti vähän, tai kokonaan, siirtää multakuorma toiseen paikkaan.) Kuoppaan laitettiin soraa päälle ja vähän vatupassailua. Vanhat harkot (20x60x20 sekä 15x60x20) haimme vanhalta kasvihuoneelta ja naapurin kasvihuoneenkin purimme hyötykäyttöön. Siinä sitä yhdelle päivälle olikin urakkaa :-) (Vappu ON työn juhla, jepjep.) Illalla vielä laskeskelimme kasvihuoneen mittoja.

Kolmas toukokuuta oli ensimmäinen harkkorivi rivi paikallaan ja vaaterissa.

Etureunan harkot ovat pienempiä, koska isommat loppuivat.

Juurimattoa levitimme ensimmäisen harkkorivin jälkeen ja reunat sai kätevästi toisen harkkorivin väliin.

Viides toukokuuta pääsimme puuosia sahailemaan ja ruuvailemaan. Kova tuuli sai nuo pystytolpat ihan vinoon...
Tässä mittaillaan kattokulman sopivuutta. Mäntyrimat käsittelimme Pinotexilla (sävy: pähkinä) sitä mukaa kun niitä sai ruuvattua paikalleen.

Huoneen muoto alkaa jo hahmottua.
Harkkokerroksen päälle laitoimme kestopuisen riman, joka pultattiin harkkoihin kiinni. Harkkoja ei ole mitenkään muurattu, mutta toivottavasti pysyvät puuskissakin paikallaan. Kaikki muut osat ovat Pinotexilla käsiteltyä mäntyä. Päädyimme sitten pähkinän sävyyn: se maastouttaa korkeaa huonetta sopivasti. Ruostumattomia ruuveja kun käytämme, niin niitä välillä katkeilee tai rihlat kuluvat sileiksi. Muutama ruostuva yksilö siis paikkaa rakennetta siellä täällä. Katsotaan mikä kestää parhaiten ja tuleeko lisää (Tapani)myrskyjä!

Palataan, kun keretään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti