16. toukokuuta 2013

Leikkimökin perustan verkotus, ja kevätsiivous

Leikkimökkimme jäi osin aika korkealle maasta ja mökin alle mahtuu kyllä pallo kulkemaan (ja eläimet). Jottei näin kävisi, niin nidoin ylijäämäverkoista vähän suojaa. Kunhan jaksan sokkelikivetystä latoa enemmän paikalleen, niin verkon alareunakin jää sopivasti piiloon. Verkko ei ole kovin kaunis, mutta käytännöllinen.


Sokkelikiveys on vain ladottu mullan päälle eikä oikein täytä tehtäväänsä (eli pitämään roiskeet pois seinästä nurmikkoa kastellessa). Voisi kai ne betoniinkin latoa, mutta sitten se on kovin lopullinen ratkaisu (ja työläs).

Muutenkin leikkimökissä on vielä työtä. Katon otsalaudat teemme varmaan uusiksi vähemmän massiivisen näköiseksi. Takaa ne kokonaan puuttuvatkin ;-) Nämä otsalaudat päästävät vedenkin minne sattuu enkä halua mökkiä heti homeeseen. Peltiä ehkä reunaan ja muuten hiukan koristeellisempaa sahausta.

Leikkimökin edustalla on nyt kierrätyskiveys. Sitä laajennetaan koko mökin leveydelle tai tehdään puuporras. Nurmikko ei tuossa tule menestymään tallomisen ja kuivuuden takia. Ovikin odottaa maaliaan.

Täältä puuttuvat räystäslaudat ja katto on pahvipalan näköinen. No pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...

Ikkunassa roikkuvat tunnelmavalot. Ruusuja ja pikkukukkia. Kastelukannu oli kevään löytö.


Kevätsiivouksen teimme tänään ihanan lämpimässä säässä. Mökki sai puhtaan lattian ja uudet matot. Vihdoinkin käyttöä perhosmatollekin :)
Portaat piti maalata talven aikana, mutta lasten oli ihan pakko päästä parvelle heti. No eivätpä ole niin liukkaat. Ehkä ensi talvena.

Musta lipasto kätkee kaikki keittiötarvikkeet.

Lipastokin maalataan joskus, mutta nyt se on hyvä pari OBH Nordica liedelle ja kahvinkeittimelle.
Lapset eivät vielä itse pidä järjestystä yllä. Siksi uuden hellan ja tiskialtaan nikkaroiminen saa odottaa. Äiti ja isi tekee nyt itselleen kasvihuonetta :) Hankintalistalla on kyllä söpö lattiaharja ja rikkalapio, jos niillä innostuisi edes joskus harjaamaan lattiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti